Blog

  • 12.08.2015 00:00

    "KPZ: Proč to děláme?" od Tomáše Hajzlera, iniciátora Modřanské KPZ

    KPZ: Proč to dělat? (v pořadí podle důležitosti)

    1) JÍDLO: Zajistit si zdravé a cenově dostupné jídlo.

    2) ZMĚNA SYSTÉMU: Podpořit styl hospodaření šetrný k přírodě a k člověku(jídlo pěstované v souladu s přírodou, které netaháme přes půl světa, bez průmyslového zpracování a nešetrného balení). 

    3) SOBĚSTAČNOST: Společně si pomoci k větší soběstačnosti a nezávislosti na agro-potravinářsko-kosmetickém průmyslu. 

    4) KOMUNITA: Společně si pomoct, něco zažít, vytvořit a vybudovat. 


    KPZ: Jak chceme, aby to fungovalo?

    Systém svépomocné komunity, která si společnými silami zajišťuje jídlo:

    1) ZELENINA a VEJCE: 1x týdně (příp 1 x 14 dní) dodávka zeleniny

    2) SUCHÉ PLODY: Podle potřeby - cca 1 x 2 měsíce 

    3) SEZÓNNÍ DODÁVKY zeleniny a ovoce: Jednorázové sezónní dodávky k uskladnění a konzervaci (jahody, meruňky, jablka, zelí, rajčata, hokaidó, med, ořechy, kořenová zelenina...)

    4) MASO, MLÉČNÉ VÝROBKY: Jednorázové dodávky

    5) MOŠTY: viz Strejda z venkova 

    6) "SPOLEČNÁ TVORBA": výroba chleba, společné vaření, bezobalení, společná konzervace, zabíjačka,... cokoliv kolem jídla. 


    - Proč jsem se do toho pustil já: https://blog.tomashajzler.com/clanek/kpz-ka (05/2014) 

    - Nához vize: https://www.slideshare.net/peoplecomm/modranska-kpz-ka-vize-15-46902111 (02/2015)

     

 

 

 

 

 

 

 

 

Štítky

Nebyly nalezeny žádné štítky.

© 2015-2017 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode